Det skandinaviska bröllopet

Avhannah

Det skandinaviska bröllopet

Vi som bor i Skandinavien är särskilt stolta över vissa traditioner och följer gärna dessa även när det gäller bröllop. Om du vill gifta dig på ett skandinaviskt vis så kan det vara bra att ha följande i åtanke:

Ringarna är viktiga

Alla vet att ringarna fyller en alldeles speciell roll i en vigsel. På schalins.com finns högkvalitativa vigselringar som tillverkats i Sverige från början till slut. Schalins.com är dessutom en av Nordens största ringtillverkare. Om du beställer dina ringar från dem så kan du känna dig säker på att du får ett unikt hantverk som skräddarsytts på ett traditionellt vis enligt dina behov. De arbetar dessutom med återvunnet finguld och använder sig av fossilfri el, vilket gör dem miljövänliga i enlighet med svenska villkor.

Vigselplats

I Skandinavien värdesätter vi gamla traditioner och det är fortfarande mycket vanligt att bröllop sker i kyrkan. Om du vill att ditt bröllop ska vara riktigt svenskt eller skandinaviskt så kan det därför vara en bra idé att välja en kyrka som vigselplats. Men det finns även andra alternativ som kan passa bra. För svenskar är exempelvis skärgården en plats man känner sig stolt över och kan därför vara en trevlig plats där man kan gifta sig.

Bröllopskläder

En traditionellt vit bröllopsklänning till bruden passar utmärkt för ett äkta skandinaviskt bröllop. Klänningen får gärna ha spetsdetaljer som gör den extra feminin. Om du vill vara riktigt traditionell så kan en klänning med långa ärmar vara fint. Den skandinaviska brudgummen klär sig helst i en svart kavaj med en stilig slips och lackade skor.

Om författaren

hannah administrator