Öppna butik med skandinaviskt mode

Avhannah

Öppna butik med skandinaviskt mode

Stilsäkert, skandinaviskt mode är en tidlös trend och därför är det en bra idé att öppna butik inom konceptet. Näthandeln tar i allt högre grad över marknaden, men det hindrar dig inte från att öppna en fysisk butik med ett lockande utbud. Det är nämligen fortfarande inspirerande att besöka en personlig och trivsam klädbutik med skandinavisk stil.

Här får du tips på saker som gör det smidigare att komma igång med en ny butik. Allt från praktisk flyttstädning till ekonomiska spartips.

Förbered i rätt ordning

Även om du har det bestämda konceptet ”Skandinaviskt mode” att utgå från är det ändå mycket att tänka på inför butiksöppningen. En lokal är så klart ett måste när du ska slå upp dörrarna till en fysisk klädbutik. Har du ett konkret datum för att öppna modebutiken för allmänheten bör du också se till att allting är på plats till den dagen.

Smart med flyttstädning

Kommer du att flytta från en annan lokal till den nya är en professionell flyttstädning nästan ett måste. Det garanterar att den gamla lokalen är korrekt städad och du kan själv istället fokusera på att iordningställa den nya butiken. Dessutom kan du använda samma firma för flyttstädning av den nya lokalen. Tänk dock på att inte boka flyttstädning innan du exempelvis ska sätta upp hyllor eller liknande. Låt flyttstädningen vara ett av de sista momenten, oavsett om det gäller en lämnad lokal eller en plats där du ska rigga din nya butik.

Administration och ekonomi

Utöver flyttstädning är det också viktigt att bocka för alla administrativa måsten. Tillstånd ska vara på plats och du behöver ha ditt företag registrerat hos Bolagsverket samt Skatteverket. Om du planerar att anställa personal behöver du påbörja den processen innan öppningen.

Det är dessutom av stor vikt att vara ekonomiskt förberedd eftersom det inte är säkert att verksamheten genererar tillräckligt med intäkter från dag ett. En buffert krävs för att kunna betala fasta räkningar under den inledande perioden.

Löpande arbete vid butiksstart

Har du tidigare inte drivit egen butik kommer du snabbt att inse vilket stort ansvar det innebär. Du får så klart syssla med det du tycker om, mode och kläder, men det gäller att vara disciplinerad från start. Skandinaviskt mode är tidlöst och gångbart på många sätt, däremot är det inte säkert att exakt din smak stämmer överens med din kundkrets. Därför är det viktigt att löpande se över ditt utbud och ta fram ett sortiment som går hand i hand med skandinaviskt mode, men samtidigt uppfyller dina kunders förväntningar.

Tänk även på att uppmärksamma din nystartade butik, både på nätet och lokalt på orten där den är belägen. Kommunicera med dina kunder via sociala medier och skapa intressant innehåll till framtida kunder. Det kan vara allt från spännande utlottningar till nischade modekvällar där du bjuder in intressanta människor från branschen för att samtala kring skandinaviskt mode.

Om författaren

hannah administrator