Satsa på en skandinavisk inredningsstil

Avhannah

Satsa på en skandinavisk inredningsstil

Det skandinaviska modet tar världen med storm eftersom det har en prägel som andas både tidlöst mode och pålitligt hantverk. Det är inte bara kläder som är på modet när det gäller den skandinaviska stilen utan även inredning. Läs mer här om hur du enkelt fixar den skandinaviska inredningsstilen hemma.

Hitta den rätta tapeten

Letar du efter den rätta återförsäljaren är Familjetapeter något för dig. Här finns tapeter som Nocturne och Dahlia Garden som på ett ögonblick förvandlar ditt gråa vardagsrum till mittuppslaget i ett inredningsmagasin. Den skandinaviska stilen präglas av lätta färger och mycket naturligt ljus. Det är främst den luftiga känslan med inslag av naturmaterial som har gjort den skandinaviska inredningsstilen så omtyckt utomlands, även om vi kanske inte funderar så mycket över den här hemma i Sverige. Den skandinaviska stilen syns dock flitigt även i våra grannländer som till exempel Norge och Danmark, varifrån det även kommer många kända möbeltillverkare och inredningsdesigners.

Satsa på en bra bas

Precis som när det gäller kläder ska du satsa på en bra bas och här är tapeten ovärderlig. Tapetvalet anger tonen för den övriga inredningen precis som ett basplagg i garderoben ger dig möjlighet att leka med accessoarer och färger. En lugn tapet gör att du kan dekorera med mönster och färgklickar medan en tapet med ett rikare motiv möjliggör härliga crèmefärgade soffor och ljusa mattor. Det skandinaviska modet har gott rykte liksom inredningsstilen som är känd för sin goda smak och sin förkärlek för kvalitet framför kvantitet.

Skandinaviskt mode

Om författaren

hannah administrator