Skandinaviska designers

Av155cm.se

Skandinaviska designers

Det finns många kläddesigners som varit med och satt Skandinavien på kartan. I den här delen kommer du att få veta mer om några av dem.

Malene Birger

Malene Birger är en dansk kläddesigner. Malene föddes år 1962. Redan som ung hade hon ett stort intresse för design och år 1989 tog hon examen från danish design school som gav henne bra grunder att stå på i hennes kommande karriär som kläddesigner. År 1997 grundade hon sitt egna klädmärke som heter by Malene Birger och har under sin karriär fått ett flertal priser för sitt arbete.

Kristian Aadnevik

Kristian Aadnevik är en norsk kläddesigner. Kristian föddes år 1978. Efter att han avslutat sin utbildning på Bergens yrkesskola flyttade han till London för att uppfylla sin dröm att bli kläddesigner vilket han i allra högsta grad lyckades med. År 2004 grundade han sitt egna klädmärke och han har under sin karriär fått ett flertal priser för sitt arbete.

Carin Rodebjer

Carin Rodebjer är en svensk kläddesigner. Carin föddes år 1970 och var under sin uppväxt omgiven av människor som höll på med sömnad. År 1999 grundade Carin sitt egna klädmärke som heter Rodebjer och hon har under sin karriär fått ett flertal priser för sitt arbete.

Om författaren

155cm.se