Skandinaviska influencers

Av155cm.se

Skandinaviska influencers

Förutom att vi i Skandinavien präglas av våra största modedesigners så är influencers de som har störst makt när det kommer till att påverka vilket mode som är aktuellt för tillfället. Det finns många influencers som använder deras kanaler för att visa upp mode som har lockat en skandinavisk, men också internationell publik. I det här inlägget kommer du att få veta mer om några av våra mest följda skandinaviska modeinfluencers.

Emma Ellingelsen

Vi börjar med att berätta lite om Norges mest följa influencer just nu som även är en av de yngsta. Emma Ellingelsen föddes år 2001 och blev redan som 17 åring upplockad som modell av ett flertal norska tidningar. Men det var med hennes Youtube kanal som hon fick en stor följarskara. Förutom att Emma är modell och influencer har hon också medverkat en hel del på tv, bland annat genom en uppmärksammad dokumentär som heter född i fel kropp där vi får följa Emma och andra unga transpersoner.

Emili Sindlev

En av Danmarks mest följda influencers heter Emili Sindlev. Emili Sindlev föddes år 1996 och är bosatt i Köpenhamn där många av hennes mest gillade instagrambilder är tagna. Förutom att hon jobbar som influencer och stylist har hon medverkat en del på dansk tv. Hon har till exempel tävlat i danska Let’s dance som heter vild med dans där hon slutade på en fjärdeplats.

Matilda Djerf

En av Sveriges och Skandinaviens mest följda influencers heter Matilda Djerf. Matilda Djerf föddes år 1997 och är en känd svensk modell och modeskapare. År 2020 lanserade hon sitt egna klädmärke Djerf Avenue. Med sina 1,8 miljoner följare på Instagram är hon en av Skandinaviens mest följda influencers.

Om författaren

155cm.se