Skandinaviska klädmärken

Avhannah

Skandinaviska klädmärken

I Skandinavien finns många hyllade designers och klädmärken som också är välkända internationellt. Hit hör Björn Borg, Rodebjer, Ida Sjöstedt, Wood Wood och Helly Hansen. Skandinavisk design har en längre historia bakåt i tiden, där begreppet spreds redan på femtiotalet och representerade funktionalitet och minimalism. Detta går också att se i dagens klädmärken som kännetecknas av hög kvalitet och snygg formgivning.

Bland de mest kända produkterna finns snygga Björn Borg kalsonger som är en favorit för många med sin slitstarka design. Kalsonger från Björn Borg finns i materialen lyocell, bomull och polyester, och går att använda till alla tillfällen tack vare sin diskreta och följsamma profil. Björn Borg lanserade sina första sportkläder år 1984, och under nittiotalet kom varumärkets satsning på underkläder.

Skandinaviska modeskapare

Det svenska klädmärket Rodebjer grundades år 1999 av designern Carin Rodebjer. Företaget har nu två butiker i Stockholm och dessutom en webbutik som säljer kläder till internationella kunder. Carin Rodebjer bor nu i New York, på Upper West Side. Helly Hansen är en norsk tillverkare av kläder och sportutrustning, grundat av Helly Juell Hansen år 1877.

Skandinaviskt mode

Om författaren

hannah administrator