Skandinaviska klädmärken

Av155cm.se

Skandinaviska klädmärken

Det finns många klädmärkensom varit en bidragande faktor till att resten av världen har fått upp ögonen för skandinaviskt mode. I den här delen kommer du att få veta mer om några av dem.

Ganni

Ganni är ett danskt klädmärke som grundades år 2000 av Frans Truelsen. Det första som klädmärket släppte var en kollektion av kashmirkläder. Det var startskottet på klädmärkets framgång och är idag ett populärt och uppskattat klädmärke internationellt. Klädmärket säljer kläder för damer.

Samsøe & Samsøe

Samsøe & Samsøe är ett danskt klädmärke som grundades år 1993 av bröderna Preben och Klaus Samsøe. Klädmärket säljer kläder för både dam och herr.

Holzweiler

Holzweiler är ett norskt klädmärke som grundades år 2014. Trots att det ännu är ett ungt företag så har klädmärket slagit igenom stort och är ett mycket eftertraktat klädmärke i Skandinavien och internationellt. Klädmärket grundades av Susanne och Andreas Holzweiler och Maria Skappel Holzweiler. Från början gav de ut en kollektion med halsdukar, jackor och stickade kläder vilket var startskottet på deras stora framgång. Klädmärket fick ett uppsving i samband med att modellen Gigi Hadid bar en hoodie från deras kollektion år 2017.

Om författaren

155cm.se