Skandinaviska modetrender

Av155cm.se

Skandinaviska modetrender

Det finns flera saker som fångar det typiska skandinaviska modet. I den här delen kommer du att få en kort guide på vilka modetrender som beskriver det skandinaviska modet bra.

Enkelhet

En typisk skandinavisk garderob består oftast av baskläder man enkelt kan matcha med andra kläder. Färgerna är oftast något mer anonyma än vad man kan se på modet i andra delar av världen. I Skandinavien använder vi helst naturnära färger som med enkelhet går i samklang med andra plagg. Till exempel beige, vit, grå, blå , svart och grön. Förutom att klädernas färger ska vara enkla får plaggen i sig också gå i enkla linjer, snitt och passformer.

Kvalité

En sak som våra mest populära och framgångsrika kläddesigners har gemensamt är att deras kläder är framtagna med en hög kvalité. Det är till exempel vanligt att man använder ull eller andra material som är av en hög kvalité när man tillverkar kläder i Skandinavien.

Funktionalitet

Eftersom att Skandinavien ligger i de nordligare breddgraderna har vi skiftande årstider med varierande temperaturer. Något vi får lära oss sedan barnsben är att klä oss efter väder. Förutom att vädret påverkar modet är vi i Skandinavien i regel väldigt aktiva och vistas gärna utomhus när tillfälle ges. Det har gjort att många väljer att klä sig funktionellt för att vi ska kunna behålla vår aktiva livsstil och hålla värmen. En annan sak vi har lärt oss är att med hjälp av lager på lager metoden kan vi klä oss varmt och vara moderiktiga samtidigt.

Medvetenhet

En anledning till varför många väljer att handla kläder av en högre kvalitet är för att plagg som är framtagna med en bättre kvalitet oftast har en längre hållbarhetstid än vad andra plagg har. Det gör att vi inte behöver handla nya kläder lika ofta. Det har att göra med att många av oss är medvetna om modeindustrins påverkan på miljön. Förutom att vi är medvetna om miljön är vi måna om djuren. Det har blivit allt vanligare att människor väljer bort kläder som är tillverkade av ett material som kommer från djur eller är gjort av djur. Till exempel ull, dun, kashmir, päls, läder och mocka är material som många väljer bort för att de inte vill stötta en industri som plågar och dödar djur för att ta fram kläder.

Om författaren

155cm.se