Svenska klädmärken

Av155cm.se

Svenska klädmärken

Det finns många svenska klädmärken som gjort ett avtryck i Skandinavien och internationellt. I den här delen kommer du att få veta mer om några av de mest populära och framgångsrika.

Acne studios

Acne studios är ett svenskt klädmärke som grundades år 1996 av ett flertal grundare som heter Jonny Johansson, Tomas Skoging, Mats Johansson och Jesper Kouthoofd. När klädmärket först lanserades fokuserade de främst på jeans och de hette från början därför Acne jeans. Men numera har de expanderat sitt utbud och tillverkar kläder för både herr och dam.

Dagmar

Dagmar, eller house of dagmar är ett svenskt klädmärke som grundades år 2005 av systrarna Kristina Tjäder, Karin Söderlind och Sofia Malm. Trots att det är ett relativt ungt klädmärke har klädmärket nått stora framgångar i Sverige, Skandinavien och internationellt. Klädmärket fokuserar på att tillverka och sälja kläder för dam.

Fjällräven

Fjällräven är ett svenskt klädmärke som grundades år 1960 av Åke Nordin. Det som gör att detta klädmärke sticker ut från de andra är att de tillverkar friluftskläder. De har blivit särskilt kända för deras ryggsäckar som bärs av människor runt om i hela världen. Klädmärket tillverkar kläder och utrusning för dam, barn och herr.

Om författaren

155cm.se