Svenska modeskapare

Av155cm.se

Svenska modeskapare

På den här sidan får du veta allt om skandinaviskt mode. Eftersom att Sverige är en del av Skandinavien och har ett starkt fäste i modevärlden kommer vi i den här delen att ge dig några exempel på svenska modeskapare som varit med och satt Sverige på den internationella modekartan.

Filippa Knutsson

Filippa Knutsson är en svensk modeskapare. Filippa Knutsson föddes år 1965. Hon är mest känd som en av grundarna till klädmärket Filippa K som hon år 1993 grundade tillsammans med Patrik Kihlborg och Karin Segerblom. Filippa har fått ett flertal priser för sitt arbete.

Johan Lindeberg

Johan Lindeberg är en svensk modeskapare. Johan Lindeberg föddes år 1957. På 1990-talet började han sin karriär inom modeindustrin då han bland annat var designer för klädmärket Dobber. År 1996 startade han sitt egna klädmärke J.Lindeberg. Johan har fått ett flertal priser för sitt arbete.

Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt är en svensk modeskapare. Ida Sjöstedt föddes år 1976 och hade redan som barn ett stort intresse för mode och sömnad vilket gjorde att hon studerade textil och design och har en bachelor från London College of Fashion. År 2001 grundade Ida sitt egna klädmärke med samma namn. Men det var först 10 år senare som hon fick sitt stora genombrott då modebloggaren Sofi Fahrman bar en av hennes klänningar. Ida har fått ett flertal priser för sitt arbete.

Lars Wallin

Lars Wallin är en svensk modeskapare. Lars Wallin föddes år 1965. År 1995 öppnade han sin egna ateljé och är än idag en av Sveriges mest anlitade kläddesigners. Han har bland annat designat klänningar till prinsessan Victoria och prinsessan Madelene till deras bröllop.

Om författaren

155cm.se