Barnkläder från svenska designers

Avhannah

Barnkläder från svenska designers

Svenskt och skandinaviskt mode är stort i internationella modekretsar och det finns ett flertal svenska designers vars märken är kända världen över. Många av dessa svenska designers har även kollektioner för barn av bra kvalitet. Onlinebutiken Kids Brand Store har barnkläder från svenska märken som Björn Borg, Svea, MarQy, youtubern Misslisibell och många fler.

Vad kännetecknar svenskt mode?

Typiskt skandinaviskt mode är enkelt, funktionellt och hållbart och är ofta inspirerat av skandinavisk natur och kultur vad gäller färger och material. Några av Sveriges mest kända designers med denna stil är Filippa Knutsson, skapare av Filippa K, och Johan Lindeberg, skapare av J.Lindeberg, märken som verkligen satt Sverige på modekartan.

Skandinavisk design består ofta av basplagg som enkelt kan kombineras för en rad olika outfits samtidigt som de är gjorda av hållbara material i dova färger för en stilren look som aldrig blir omodern. Den stilrena designen och de hållbara materialen bidrar till att kläderna används längre, så att vi på sikt minskar klädkonsumtionen, vilket även gynnar miljön.

Många svenska märken har skapats av personer som är kända för någonting annat. Några exempel är tennisspelaren Björn Borg, Laila Bagge, som skapat märket WayInk tillsammans med Liam Pitts, och sångerskan Pernilla Wahlgren, som skapat märket MarQy tillsammans med sonen Benjamin Ingrosso, som alla har samarbetat med Kids Brand Store för att marknadsföra sina kläder. Att sätta skandinaviskt mode på världskartan är lättare när modeskaparen redan är känd eftersom bärare redan har en relation till modeskaparens namn, som inspirerar till att bära klädena. Många av dessa märken är inspirerade av internationella trender med mycket denim eller tuffa motiv som bryter av det klassiska och stilrena. På så sätt blandar svensk design internationella trender och med skandinaviskt designtänk som hållbarhet och funktionalitet för att skapa nya trender.

Ett av de viktigaste sätten att marknadsföra mode internationellt är att använda sig av influencers, modeintresserade personer som samarbetar med kända märken för att visa upp deras kläder på sina kanaler, vilket kan bli startskottet till en egen designerkarriär. Ett exempel på en influencer som blivit modeskapare är svenska youtubern Misslisibell som skapat klädmärkena Bebelle tillsammans med Kids Brand Store, och Misslisibell x NA-KD tillsammans med klädmärket NA-KD. Misslisibell började sin karriär med att göra videor om mode och smink och hennes popularitet gav henne en chans att ta sig in i den svenska modevärlden och lansera sitt eget klädmärke.

Om författaren

hannah administrator